POOLHOUSE

Dit poolhouse bij openluchtzwembad heeft een zeer eenvoudig programma.

 

Het gebouwtje is opgedeeld in 2 gesloten zones met middenin een overdekte open ruimte, in het verlengde van het zwembad. In de gesloten zones wordt een kleine technische ruimte voor de waterbehandeling van het zwembad gehuisvest, alsook 2 kleine omkleedruimtes en een toilet. De ramen van de omkleedruimtes zitten verscholen achter de opengewerkte gevelbeplanking. Aldus verkrijgen zowel licht als privacy.

 

De centrale overdekte open ruimte geeft plaats aan een kleine keukenhoek, een haardelement en een zitbank. Centraal staat een grote eettafel. Een bovenlicht dat doorloopt in een smal verticaal raam in de achtergevel geeft voldoende natuurlijk licht.

De haardbodem loopt door in een werkblad, plaatselijk verlaagd als zitelement, waarvoor kleurrijke kussens voorzien zijn.

 

Aan de zijkant van het gebouwtje is een douche geplaatst.

 

Het materiaal is sober gehouden : terras in witte steen, witte sierpleister en natuurlijk hout. Het hout werd vooraf behandeld om te grote kleurverschillen te beperken.

 

De afwatering van het terras wordt uitgevoerd door een spleetgoot die nauwelijks opvalt.

 

 

DSC_0331
DSC_0331

press to zoom
DSC_0328
DSC_0328

press to zoom
DSC_0270
DSC_0270

press to zoom
DSC_0331
DSC_0331

press to zoom
1/24