top of page

FOTOREPORTAGE BOUW PASSIEF - WONING IN HOUTSKELET - TRADITIONEEL

Houtskeletbouw

 

Voor deze passiefwoning, die geüpgraded werd naar nulenergiewoning en ook voldoet aan de BEN norm werd bewust gekozen voor houtskeletbouw. Houtskeletbouw is geen voorwaarde voor passief, nulenergie, BEN of lage-energiebouw. Dat kan even goed in tradioneel massief metselwerk of betonbouw.

 

De bouwheer wenste geen PUR of PIR platen te gebruiken en koos voor ingeblazen cellulose als isolatiemateriaal voor wanden en daken. Dan wordt houtskelet wél een voordeel, omdat je de volledige dikte van de wand- of dakconstructie kan vullen. Door het inblazen van losse isolatie worden alle gaten en kieren gevuld, wat niet evident zou zijn bij gebruik van vaste isolatieplaten.

 

Houtskelet is ook een droge bouwmethode, in tegenstelling tot massiefbouw waar heel wat water bij te pas komt, dat eerst moet uitdrogen. De ruwbouw gaat ook heel snel : op enkele weken staat het gebouw onder dak. Voor de bouwheer die zelf wenst mee te helpen biedt houtskelet ook heel wat mogelijkheden.

 

In sommige gevallen worden zelfs volledige wanden of daken geprefabriceerd, waardoor de ruwbouw zelfs in enkele dagen geplaatst wordt.

 

In bovenstaande fotoreportage kan U de volledige werf volgen van deze houtskeletwoning.

bottom of page