top of page

Vakantielogies

DOUCEMONT DRANOUTER

In het rustige Dranouter, te midden de velden van het glooiiende Heuvelland stond een oude in onbruik geraakte landbouwloods bij een kleine woning. De eigenaars, die gevallen waren voor de prachtige omgeving en het ongeëvanaard zicht op de Kemmelberg, besloten de loods om te bouwen tot vakantiehuis.

 

Met veel respect voor de typologie van de betonnen loods werd het gebouw, met minimale ingrepen aan de buitengevels, ingericht tot een schitterend logieshuis. 

 

Achter de grote centrale houten schuifpoorten werden grote glaspartijen voorzien, die het licht tot diep in het gebouw binnenlaten. Hierachter werd een grote ruimte voorzien, open tot tegen het dak. Aan beide zijden hiervan werd een tussenvloer gemaakt. Onder de ene tussenvloer werden alle technische ruimten voorzien : industriele keuken, technische ruimten, gescheiden sanitaire blokken met toiletten en wasruimtes. Daarboven een gezellige zitruimte met haardhoek. Onder de andere tussenvloer werd de ruimte open gelaten zodat samen met de centrale ruimte een grote polyvalente ruimte ontstaat waar allerhande activiteiten, zoals grote familiefeesten mogelijk zijn. Daarboven zijn 3 slaapruimtes ingericht. Geen individuele kamers, maar gemeenschappelijke slaapruimtes, maar wel met comfortabele bedden.

De binneninrichting werd opgevat als " box in a box" uitgevoerd in houtskelet. De buitenmuren werden van binnenuit geïsoleerd een ook het dak en de vloer werden flink geïsoleerd.

Het vele hout werd zichtbaar gelaten, soms aangekleurd in lichte witte creme tinten, soms ruw en onbehandeld, wat bijdraagt aan de cosy sfeer die er heerst.

 

Als het gebouw niet in gebruik is, worden de grote houten schuifpoorten gesloten en krijgt het gebouw opnieuw het aanzicht van een gesloten loods, daarmee enerzijds de autenticiteit behoudend, maar ook energetisch bijdraagt aan het behoud van een aangename binnentemperatuur.

 

Gezien het onmiddellijke succes werd ook de woning achteraf ingericht als vakantiewoning, zodat nog grotere groepen kunnen overnachten.

 

Wie geïnteresseerd is in een verblijf in Doucemont kan meer informatie vinden

op de website www.doucemont.com of facebook.com/doucemont of klik hier :

 
VERBOUWJAAR 2013
bottom of page