burelen bij diepvriesopslagbedrijf

BOUWJAAR 2005
F&S-05
F&S-05

F&S-06
F&S-06

F&S-18
F&S-18

F&S-05
F&S-05

1/18

Dit kleine bureelgebouwtje moest zo snel mogelijk gebouwd kunnen worden.

 

Daarom werd niet geopteerd voor een traditionele constructie, maar voor een structuur in staalskelet.

De buitenwanden zijn geïsoleerde dakpanelen waartegen een aluminium gevelbeplating geplaatst werd. De binnenwanden zijn uitgevoerd in gipskartonwanden met dubbele beplating en ontdubbelde structuur, waartussen isolatie in minerale wol geplaatst is, zodat er ondanks de lichte wanden, toch een goede akoestische isolatie is.

 

De wanden van het receptiebureel en de circulatiezones zijn bekleed met eikenhouten beplanking. Dat geeft wat warmte in de koele "vries"-omgeving.

 

De inplanting van dit gebouwtje was niet evident. Ze ligt midden 2 reeksen laadkaaien, en er was eigenlijk geen plaats voor.

De ene zijgevel van het gebouwtje is afgerond, om de aanrijroute van de achterliggende linker laadkaaien zo weinig mogelijk te hinderen. De andere zijgevel is voorzien van een overkapping, zodat chauffeurs van de rechter laadkaaien overdekt tot aan het receptiebureel kunnen komen.

 

De zijwand van de nieuwe laadkaai werd licht afgeschuind, teneinde vanuit het directiekantoor zicht op de werkruimte te kunnen houden via een binnenraam.

snap_018
snap_018