top of page

Hostellerie st-nicolas ** elverdinge

VERBOUWJAAR 2001
Dokterswoning wordt sterrenrestaurant

 

Hostellerie St-Nicolas, voorheen gelegen naast de Sint-Niklaaskerk te Ieper verhuisde in 2002 naar de randgemeente Elverdinge, waar een voormalige dokterswoning-annex apotheek grondig verbouwd werd.

 

De woning, met grote tuin, had een zeer gesloten achtergevel. Deze werd volledig opengetrokken. Chef Franky, die voorheen in een volledig gesloten keuken werkte, eiste een keuken met daglicht en zicht op de tuin en geniet sindsdien van natuurlijk licht aan zijn fornuis. De richtlijnen van het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid werden nauwgezet gevolgd, zowel naar zonering als materiaalgebruik.

In de vroegere privé leefruimte werd een bar en ontvangstruimte ingericht, de praktijkruimtes en voormalige apotheek werden restaurant. Garage, wasplaats en een gelijkvloerse slaapkamers werden samen gevoegd tot de keuken, aangevuld met een aanbouw aan de achtergevel, die ook het restaurant voldoende groot moest maken. in de vroegere wachtruimte en vestiaire werd het sanitair ingericht. Ook de kelder werd uitgebreid, voorwaar een technisch huzarenstukje.

Op de verdieping is een woning ingericht voor de uitbaters, met groot dakterras boven de uitbouw van keuken en restaurant.

 

Dat de kok zich goed voelt in zijn keuken, en de klanten zijn keuken apprecieren bleek toen het jaar na de verhuis naar de nieuwe locatie Hostellerie St-Nicolas een eerste, en enkele jaren later een tweede Michelinster mochten verwelkomen.

 

Wie zicht ook eens culinair wil laten verwennen, kan meer informatie vindien op de website :

 

 

 

 

bottom of page